این روزها تنها نام آبراه استراتژیک هرمز نیست که موجب نگرانی کشورهای غربی میشود و کانال سوئز، آبراه دوم استراتژیک منطقه خاورمیانه نیز به فهرست نگرانیهای دولتهای غربی و رژیم صهیونیستی اضافه شده است.
با عبور 2 ناو نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از کانال سوئز، نگرانیهای کشورهای غربی و متحد آنها رژیم صهیونیستی درباره تسلط ایران بر آبراههای استراتژیک منطقه بیش از پیش شده است. درست هنگامی که دعواهای لفظی ایران و رژیم صهیونیستی درباره ترورهای اخیر سفرای این رژیم در هند و گرجستان بالا گرفته و این رژیم نیز ایران را تهدید کرده به تاسیسات هستهایاش حمله میکند، عبور 2 ناوچه نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی، نگرانیهای زیادی را برای سران رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است. در 24 ساعت گذشته خبر عبور 2 ناو ایرانی از کانال سوئز و پهلو گرفتن آنها در سواحل طرطوس سوریه بازتاب گستردهای در رسانههای منطقهای و بینالمللی داشته است اما اصلیترین واکنش که بیانگر نگرانی شدید رژیم صهیونیستی از تحرکات منطقهای ناوهای ایرانی است از سوی وزارت خارجه این رژیم صادر شد. یک مقام مسؤول در وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیهای کوتاه و منفعلانه اعلام کرد: اسرائیل تحرکات 2 ناو ایرانی که از طریق کانال سوئز وارد دریای مدیترانه شدهاند را پیگیری و رصد خواهد کرد. البته به نظر میرسد نگرانی ویژه مقامات صهیونیستی از 2 مساله باشد. بر این اساس هماهنگی مقامات نظامی ایران و مصر که مقدمات عبور 2 ناو ایرانی را فراهم آورده است شاید یکی از مهمترین علل نگرانی مقامات تلآویو باشد. رژیم صهیونیستی پس از سقوط رژیم مبارک از نزدیک شدن تهران و قاهره بسیار نگران است و اگر این روابط نزدیک در مسائل استراتژیک و نظامی باشد موجبات نگرانی بیشتر آنها را به وجود میآورد. به گزارش مهر، در همین حال تصاویر منتشر شده از سوی رویترز نشان میدهد یکی از ناوهای ایرانی در زمان عبور از کانال سوئز علاوه بر پرچم جمهوری اسلامی ایران، پرچم کشور مصر را نیز برفراز عرشه ناو برافراشته است. اما مساله دوم نگرانی شدید صهیونیستها از پهلوگرفتن این ناوها در سواحل سوریه ناشی میشود که شاید از موضوع نخست برای آنها مهمتر باشد. البته پهلوگرفتن ناوهای جمهوری اسلامی ایران در سواحل سوریه بر مبنای توافقات از پیش انجام شده در راستای آموزشهای دریایی صورت گرفته و هیچ ارتباطی با تحولات فعلی سوریه ندارد. واکنش دیگر نیز از «آویگدور لیبرمن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی صادر شد. لیبرمن طی اظهاراتی در واکنش به عبور ناوهای ایرانی از کانال سوئز که تحت کنترل مصر قرار دارد، مدعی شد: این یکاقدام تحریکآمیز است و نمیتوان در برابر آن سکوت کرد. 2 ناو، 2 پیام
روزنامه الشرقالاوسط نیز روز گذشته در گزارشی کامل به بررسی تحرکات منطقهای ناوهای ایرانی پرداخته است. در این گزارش یک منبع در وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با این روزنامه تاکید میکند: آمریکا از این تحرکات نگران است. وی در ادامه این گفتوگو درباره واکنش احتمالی اسرائیل به ورود ناوهای ایرانی به مدیترانه هیچ موضعی اتخاذ نکرد. شبکه خبری الجزیره نیز با انتشار تصاویر عبور ناوهای ایرانی از کانال سوئز، به نقل از یکی از کارشناسان حوزه خاورمیانه دانشگاه قطر بیان کرد: عبور کشتیهای ایرانی از کانال سوئز و پهلو گرفتن آنها در بندر سوریه نشان از تلاش قاطع ایران برای همراهی با سوریه در شرایط کنونی دارد. وی افزود: ایران میداند فشارها به سوریه جدای از اهدافی که در داخل سوریه دنبال میکند، به دنبال منزوی کردن ایران در منطقه نیز هست و به همین دلیل نمایشی از قدرت نظامی خود در نزدیکی مرزهای سوریه و بویژه اسرائیل به راه انداخته است. وی همچنین به پیام ایران برای جامعه غرب از طریق این اقدام اشاره کرد و گفت: ایران با این اقدام 2 پیام مهم به غرب میفرستد. نخستین پیام مربوط به اقتدار نظامی جمهوری اسلامی است. چندی پیش ایران تهدید کرد تنگه هرمز را در صورت بیشتر شدن فشارها بر اقتصادش میبندد و اجازه نمیدهد کشورهای حوزه خاورمیانه به راحتی بتوانند از این آبراه استفاده کنند. در ادامه نیز همواره با حمایت از سوریه و بشار اسد، نشان داد با متحد قدیمی خود باقی میماند و اجازه نمیدهد کشورهای غربی در این مرحله اقدامی علیه سوریه انجام دهند. به همین دلیل تنها 2 ناو به عنوان نماد اتحاد 2 کشور به سوریه فرستاده شده است.
وی افزود: عبور ناوهای ایرانی از کانال سوئز بدون اینکه هیچ نیرویی بخواهد جلوی آنها را بگیرد یا اینکه کشتیها را مورد جستوجو قرار دهد، نشاندهنده هماهنگی کامل مصر با ایران برای انجام این نمایش قدرت نیز هست و باید از این منظر مورد بررسی قرار گیرد. شبکههای خبری دیگر نیز که هنوز به طور کامل مطمئن نیستند عبور این دو ناو ایرانی از کانال سوئز به چه دلیل و با چه هدفی صوت گرفته، تنها به نقل قولهایی از امیر حبیبالله سیاری، فرمانده نیروی دریایی کشورمان اشاره کردهاند که اعلام کرده بود اقدام ایران در فرستادن این دو ناو به سوریه، دارای پیام صلح برای منطقه بوده و در عین حال نشاندهنده اقتدار جمهوری اسلامی است. امیر دریادار سیاری اعلام کرده بود: این دو ناو پیش از این در ساحل عربستان در جده نیز لنگر انداخته بودند. حرکت کشتیهای ایرانی به سمت سوریه اما در شرایطی انجام شد که مشاور امنیت ملی آمریکا برای ملاقات و مذاکره با مسؤولان رژیم صهیونیستی وارد تل آویو شده است. موضوع اصلی دیدارهای تام دانیلون با مقامات رژیم صهیونیستی، ایران و سوریه بوده است. خبرگزاری فرانسپرس در گزارش خود از این دیدار آورده است: این دیدار در شرایطی برگزار میشود که تنشها بین ایران و اسرائیل به بالاترین میزان خود رسیده است. مسائلی چون برنامههای هستهای ایران، متهم کردن این کشور به دست داشتن در ترور سفرای این رژیم در کشورهای هند و گرجستان و اقدام اخیر ایران برای ارسال ناوهای جنگی خود به کانال سوئز، سران اسرائیل را برای یکحمله نظامی محدود به تاسیسات هستهای ایران تشویق کرده است. فرانسپرس اما در ادامه یادآور شده: مقامات اسرائيل با وجود تمام این شایعات، هنوز تصمیم خود برای انجام این حملات محدود را اعلام نکردهاند. حمله به ایران، عامل بیثباتی رژیم صهیونیستی
رسانههای رژیم صهیونیستی اما پیش از انتشار خبر دیدار بنیامین نتانیاهو با مشاور عالی اوباما در امور امنیت ملی آمریکا، به انتشار خبر گفتوگوی ژنرال دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده با شبکه خبری CNN پرداختهاند که هشدار داده است: حمله نظامی به ایران، موجب بیثباتی اسرائیل میشود. دمپسی بیان کرده است: حمله به ایران عاقلانه نیست و ایالات متحده مطمئن است اسرائیل نگرانیهای آمریکا در این باره را درک میکند. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه این گفتوگو خاطرنشان کرده است: حمله به ایران، باعث بیثباتی در درون اسرائیل شده و اهداف بلندمدت اسرائیل در منطقه را نیز به خطر میاندازد. به نظر میرسد سفر مشاور عالی امنیت ملی اوباما به تلآویو نیز برای بیان همین صحبتها به سران رژیم صهیونیستی باشد. از زمانی که اسرائیل وانمود ميكند قصد دارد به تاسیسات هستهای ایران حمله کند، علاوه بر سفرهای متعدد مقامات آمریکایی به اسرائیل، مکالمات تلفنی زیادی از جانب مقامات آمریکایی با سران این رژیم صورت گرفته تا آنها را از حمله به ایران بازدارد. سفر دانیلون به تلآویو نیز از جمله همین سفرهای مقامات آمریکایی به سرزمینهای اشغالی و زمینهساز سفر نتانیاهو به واشنگتن در ماه مارس سالجاری میلادی (اسفندماه) است. روزنامه یدیعوتآحارونوت نیز دراین باره به سفر جیمز کلاپر، مدیر مرکز اطلاعات ملی آمریکا به تلآویو اشاره کرده و آورده است: بعد از سفر تام دانیلون، جیمز کلاپر نیز اواخر این هفته برای دیدار با مقامات اسرائیلی وارد تلآویو خواهد شد. ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز قرار است پیش از سفر نتانیاهو به واشنگتن، به آمریکا سفر کند و مشخص نیست با وجود این همه سفر و رفت و آمد بعد از دعوای لفظی اوباما و نتانیاهو بر سر حمله به ایران، آیا این سفرها میتواند روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ايالاتمتحده را بهتر کند یا خیر !
منتشر شده در: وطن امروز
ارسال یک دیدگاه