
– افسانه ها همان داستانهای قدیمی هستند که در مورد قهرمانهای هر زمان سینه به سینه و دهان به دهان منتقل شده اند و نسلی را با افتخاراتشان همراه ساخته اند . شاید افسانه ساختن برای قهرمانان بی نام و نشان فعلی ایران و جهان امری کاملا دور از ذهن باشد اما وقتی داستان رشادت های قهرمانان یک سرزمین همچنان در سرتا سر جهان از طریق رسانه های رسمی و غیر رسمی منتشر شود ، می توان گفت :«بله ! هنوز هم افسانه ها وجود دارند.» افسانه ها آنطور که فیلسوفان قدیمی یونان و روم نیز بیان کرده اند هیچ گاه داستانهای تخیلی نبوده اند داستانهایی حقیقی بوده اند که با وجود ریشه داشتن در حقیقت به سبب بزرگی قهرمانانش دچار اغراق و بزرگ نمایی نیز شده اند .
یکی از داستانها و قهرمانانی که این روزها به شدت در حال تبدیل شدن به اسطوره و افسانه است ،حاج قاسم سلیمانی سردار سپاه ایران و یکی از بانفوذ ترین و شناخته شدن سرداران ایرانی در کل منطقه است . داستانهای زیادی از مواجهه او با دشمنانش در رسانه ها منتشر شده و افسانه هایی ساخته شده که گاه تا رسانه های غربی نیز نفوذ پیدا کرده است . آمریکا به هر کدام از کشورهای منطقه که پاگذاشته ، سربازانش داستانهایی از حضور حاج قاسم در آن مکان و مواجهه شان با این سردار ایرانی را تعریف کرده اند . یک روز ژنرال های آمریکایی از نفوذ او حتی در اتاقهای کارشان در عراق و سوریه گفته اند و روز دیگر نقل قولهایی از او منتشر شده که نشان داده ایرانیان هیچ گاه به راحتی از اعتقادات و منافع ملی خود دست نمی کشند.
این روزها که بحران عراق به اوج خود رسیده و مشاوران نظامی ایران در سوریه نیز توانسته اند پیروزیهای زیادی را نصیب بشار اسد در مبارزه با تروریسم کنند ، داستانهای غربی راجع به این سردار ایرانی نیزبه شدت افزایش یافته است .مقام های نزدیک به دولت عراق با پخش شایعه حضور سردار سلیمانی در عراق و مشاوره های نظامی او به دولت و ارتش این کشور سعی داشتند ناشن دهند عراق در مبارزه با تروریسم تنها نیست و همانطور که در سوریه مشاوره های ایران توانست موقعیت این کشور را در مبارزه با تروریست ها ارتقا ببخشد ، در عراق نیز حضورر سردار سلیمانی برابر با پیروزی قطعی در زمینه مبارزه با داعش است .
اولین روزنامه ای که خبر حضور حاج قاسم سلیمانی در عراق را منتشر ساخت، روزنامه وال استریت ژورنال آمریکایی بود . این روزنامه بیان کرده بود سردار سلیمانی با حدود 500 نفر از مشاوران و فرماندهان نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه 22 خرداد ماه با حضور در عراق با نوری المالکی نخست وزیر این کشور دیدار داشته و مشاوره لازم در خصوص نحوه برخورد با نیروهای تروریستی داعش را به دولت او ارائه داده اند . این روزنامه پا را از ان هم فراتر گذاشته و مدعی شد که ایران اعلام کرده در صورت گسترده تر شدن موضوع تروریسم در عراق و تهدید شدن اماکن متبرکه در نجف و کربلا ایران اعلام آمادگی کرده که دو گردان ایز نیروهای سپاه خود با نام گردان صابرین را به عراق اعزام کرده و تا زمان پایان یافتن این بحران حدود 10 هزار نفر از نیروهای خود را به این کشور گسیل دارد .
اعلام این خبر گرچه با تکذیب های مکرر از جانب مقام های ایرانی رو به رو شد اما ترس دوباره از قاسم سلیمانی را به جان داعش و عربستان انداخت. مسئولان عربستان در خاندان سعودی روز پنجشنبه گذشته به ایران هشدار داده بودند که نباید نیروی نظامی به عراق اعزام کند و روزنامه های آمریکایی نیز بیان کردند آمریکا به شدت در ماجرای عراق از ایران عقب افتاده است .
روزنامه نیویورک تایمز در مطلب دیگری درباره حضور سردار سلیمانی در عراق به فتح الفتوح های وی در سوریه اشاره کرد و نوشت ترکیب تیم قاسم سلیمانی و سپاه قدس با سپاهی که نیروهای حزب الله به سوریه گسیل داشتند، در نهایت باعث پیروزی بشار اسد در این کشور شده و خواهد شد . این تیم قوی شیعی که توانسته اند به نوعی ناتوی کشورهای شیعه را نیز ایجاد کنند ، هم اکنون در بحران عراق نیز ورود پیدا کرده و توانستند داعش را که وعده می داد در عرض چند روز به کربلا و نجف می رسد ، از شهرهای قبلی تحت تصرفشان نیز بیرون برانند .
از طرح ترور تا تحریم؛ آمریکا چگونه با ترس خود از سردار سلیمانی مبارزه می کند ؟
رسانه های غربی پیش از این نیز خاطره های زیادی از حضور قاسم سلیمانی در عراق داشته اند . روایتی از حضور او در عراق در زمان حضور نظامیان آمریکایی در این کشور وجود دارد که آن روایت هم امروز به یکی از افسانه های رایج در عراق و ایران و رسانه های آمریکایی تبدیل شده است . در زمان جنگ آمریکا در عراق ، برخی بیان کردند که زمان حضور لئون پانه تا وزیر دفاع آمریکا در عراق نامه ای بر روی میز دفتر کار او در عراق قرار می گیرد که به شدت او را متحیر می سازد . این نامه ، نامه ای بدون مهر و موم مخصوص پنتاگون بود که تنها یک جمله بر روی آن نوشته شده بود : «اگر لازم باشد از این هم نزدیک تر خواهمی شد ؛ قاسم سلیمانی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی » روایت ها از این نامه همچنان و با وجود گذشت چندین سال از سال 2003 میلادی و عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق ادامه دارد. برخی معتقدند این نامه بر روی میز سفیر آمریکادر عراق پیدا شده ، برخی معتقدند نامه به دست فرمانده پنتاگون در عراق رسیده و برخی دیگر یکراست به سراغ لئون پانه تا رفته و معتقدند او این نامه را شخصا باز کرده است .
این جنگ عراق بود که در هرصورت باعث شد رسانه های غربی و سازمانهای اطلاعاتی غرب بیشتر به فکر سردار سلیمانی بیفتند و داستانهای زیادی راجع به او منتشر کنند . چند ماه پیش نشریه نیویورکر در پرونده ای حدودا 15 صفحه ای به بررسی ابعاد زندگی و شخصیتی حاج قاسم سردار ایرانی پرداخت و باز هم اسطوره سازیها ادامه یافت . در جدیدترین مورد هم روزنامه «یو اس ای تودی» مدعی شد این تک تیرانداز های ایرانی هستند که توانسته اند سرکرده های اصلی داعش در عراق را مورد هدف قرار دهند و میزان خطای آنها از یک درصد هم کمتر است .
فلاسفه یونانی گفته اند تولید افسانه ها به دلیل ناتوانی انسانها در تجزیه و تحلیل اتفاقات پیرامونشان بوده است . ماجرای افسانه های مربوط به سردار سلیمانی نیز از این واقعیت مجزا نیست . به همین دلیل هم بود که کنگره آمریکا طرح ترور او را در دستور کار خود قرار داد و بعد ، در جریان کشف شدن طرح ترور سفیر عربستان در آمریکا دست به تحریم او زد .
پس از تکرار بسیار نام قاسم سلیمانی در رسانههای جهان، خبرگزاری فرانسه خبری را منتشر ساخت که از طرح ترور وی توسط دولت آمریکا پرده برداشت.
بر اساس این خبر “جک کین” فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش آمریکا که در نشست کنگره آمریکا حضور داشت با اشاره به طرح ترور مقامات ایرانی به ویژه مقامات ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت: ” چرا آنها را به قتل نرسانیم؟ چرا ما عامدانه آنها را ترور نکنیم؟ نمیگویم که اقدام نظامی انجام دهیم، من پیشنهاد میدهم عملیات محرمانه انجام دهیم. باید فشارهای شدیدی روی آنها اعمال کنیم.”
همچنین رویل مارک گریچ از کارشناسان موسسه به دفاع از دموکراسی اظهار داشت: آنان به اندازه ما دارای منطق نیستند، فکر نمیکنم بتوانید بدون به قتل رساندن یکی از آنها، مرعوبشان کنید. قاسم سلیمانی خیلی زیاد سفر میکند، بروید او را دستگیر کنید یا به قتل برسانید! به گزارش خبرگزاری فرانسه در ادامه این اظهارت برخی از نمایندگان آمریکایی اعلام کردند ما انجام هرگونه اقدامی درباره ایران را دور از ذهن نمیدانیم اما از ابراز موافقت با اظهارات جک کین سر باز زدند.
واکنش قاسم سلیمانی به طرح ترورش در کنگره آمریکا
“سردار قاسم سلیمانی” در واکنش به این طرح می گوید: با این تهدیدات، رعب بر ما حاکم نمیشود و از خدا میخواهم “شهادت” در راه خودش را به دست دشمنان دین، نصیب من بگرداند، از خدا میخواهم به عنوان یک سرباز، در راه آرمانهای “اسلام” که هر یک به تنهایی ارزش فدا شدن دارند، افتخار شهادت نصیبم کند. اگر میلیونها انسان در این راه شهید شوند، ارزش دارد، امام(ره) در وصیتنامهٔ خود فرمودند: ملت ایران که جانم فدایشان باد…. حال، جان من به عنوان سربازی کوچک، چه ارزشی دارد که دشمن تهدید به ترور میکند، این تهدید نیست، کمک به شوقی است برای فرزندی که از مادر دور افتاده است. اسرائیل به عنوان سگ هار آمریکا، از گروه کوچک حزبالله لبنان که منسجم، متوکل؛ مستحکم و مؤمن است، شکست خورد و هیمنهٔ آمریکا و اسرائیل در منطقه شکسته شد.
نگاه غربی به اسطوره ایرانی
روزنامه انگليسي گاردين در مورد قاسم سليماني مينويسد: «حتي كساني كه سليماني را دوست ندارند، او را فردي با هوش ميدانند. بسياري از مقامات امريكا كه اين چند ساله را صرف متوقف كردن كار افراد وفادار به سليماني كردهاند، ميگويند مايل هستند او را ببينند و معتقدند كه مبهوت كارهاي او شدهاند.»
شايد از سر همين بهت است كه يكي از مقامات بلندپايه ارتش امريكا عاجزانه ميگويد: «من اگر او را ببينم، خيلي ساده از او خواهم پرسيد كه از ما چه ميخواهد؟!»
روزنامه امريكايي «مك كلثي» در سيام مارس ۲۰۰۸ گزارش داده بود: «سليماني براي توقف درگيريها ميان نيروهاي امنيتي عراق كه بيشترشان شيعه هستند و نيروهاي راديكال مقتدي صدر در شهر بصره، پا در مياني كرده است. يكي از نخستين و مهمترين پيروزيهاي سليماني بر امريكا در عراق، ايجاد برتري سياسي بود، نه نظامي. وي در ژانويه سال ۲۰۰۵، زماني به عراق آمد كه عراقيها براي نخستين بار پس از سقوط صدام حسين، به پاي صندوقهاي رأي ميرفتند. در حالي كه امريكا حمايت شديدي از نخستوزير شدن اياد علاوي ميكرد، سليماني فعاليت خود را در حمايت از شيعيان طرفدار ايران آغازكرد و به شدت به راهنمايي آنان براي پيروزي در انتخابات پرداخت. پس از انتخابات، بوش انگشتهاي رنگي مردم عراق را پيروزي بزرگي براي دمكراسي دانست، اما علاوي و متحدانش شكست خوردند.»
زلماي خليلزاد، سفير سابق امريكا در افغانستان نيز ميگويد: «همانقدر كه مقامات امريكايي سليماني را به جنگ افروزي متهم ميكنند، او در ايجاد صلح نيز براي رسيدن به اهدافش فعال بوده است. او در پايان دادن به درگيريهاي نيروهاي مقتدي صدر و نيروهاي عراقي در بصره، نقشي حياتي داشت، تهديدي كه ميرفت ناآراميهاي آن گسترش يافته و پيامدهاي وخيمي به ويژه براي منابع نفتي عراق در پي داشته باشد.»
يكي از نمايندگان مجلس عراق كه از دستياران ارشد نوري المالكي هم هست، درباره سردار سليماني ميگويد: «او فقط يكبار در اين هشت ساله به عراق آمده است. او فردي است كه آرام سخن ميگويد و منطقي و بسيار مؤدب است. وقتي با او حرف ميزنيد، بسيار ساده برخورد ميكند. تا زماني كه پشتوانه او را نشناسيد، نميدانيد چه قدرتي دارد، هيچ كسي نميتواند با او بجنگد.»
روزنامه گاردین چاپ انگلیسی در رابطه با فرمانده سپاه قدس ایران می نویسد: «قدرت و وجهه قاسم سلیمانی به عنوان کسی که قدرتمندترین بازیگر عرصه منطقه است، در سه سال گذشته کاهش نیافته است و در برخی از مولفهها، افزایش نیز یافته است. قدرت ارتباطهای سلیمانی طی هفتهها مصاحبه با مقامات عراقی مشخص شده است، برخی از مقامات عراقی او را ستایش میکنند. »
این روزنامه از قول صالح المطلک (از عناصر بعثی و مستخدم سازمان سیا که با استخبارات سعودی نیز همکاری میکند)، می نویسد: «سلیمانی قدرتش را مستقیماً از آیت الله سید علی خامنهای میگیرد. تمام مقامات مهم عراقی سلیمانی را به شکل یک فرشته میبینند و با او رایزنی دارند.»
یکی از مقامات بلندپایه رسمی آمریکا میگوید: «او مانند قیصر سوزو هراس انگیز است، او همه جا هست و هیـچ جـا نیست.»
مارک گرچت به صراحت به نام سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران اشاره و تصریح کرده بود: وی را باید بکشیم. او در این خصوص گفته بود: «قاسم سلیمانی بسیار سفر میکند… تکان بخورید… تلاش کنید او را بکشید.»
«علی آلفونه» یک پژوهشگر در مرکز پژوهشی «آمریکن اینترپرایز اینستیتو» میگوید قاسم سلیمانی در سالهای جنگ ایران و عراق به عنوان فرمانده لشکر ۴۱سپاه پاسداران و به خاطر موفقیت عملیاتهای شناسایی و غافلگیرانه این لشکر در پشت خطوط دشمن به شهرت رسید. نقش وی تا حدی اهمیت یافت که ارتش عراق در برنامههای رادیویی خود به کرات از وی نام میبرد.
به گفته «رایان کراکر» سفیر سابق آمریکا در عراق، برای قاسم سلیمانی جنگ ایران و عراق هیچگاه پایان نیافت. هیچکس پس از سالها درگیر بودن در آن جنگ که شبیه جبهههای نبرد جنگ جهانی اول بود، نمیتواند تاثیرات آن را به فراموشی بسپارد. هدف استراتژیک قاسم سلیمانی یک پیروزی کامل بر عراق بود!
شاید در بین تمامی این اظهار نظرها، واهمه شیمون پرز رئیس سابق رژیم صهیونیستی از قاسم سلیمانی خاطره انگیر باشد. جایی که او در رابطه با این سردار سپاه می گوید: «خاورمیانه روی انگشت ژنرال قاسم سلیمانی میچرخد.»
منتشر شده در: هفته نامه خط خبر
ارسال یک دیدگاه