تجار و مالکان فروشگاههای بزرگ در شهرهایی نظیر نیویورک، واشنگتن، لس آنجلس و شیکاگو در حال بستن فروشگاهها، پلمب کردن آنها با تختههای بزرگ چوبی و به کار گماردن نگهبانهایی هستند که از اموالشان در برابر معترضان و غارتگرهای احتمالی محافظت کنند. آنها بهگونهای در حال ایمن ساختن ساختمانهایشان هستند که به گفته تحلیلگر فاکس نیوز، گویی طوفانی جدی در حال شکلگیری است و قرار است کل شهر را به ویرانی بکشاند.
حالا باگذشت چندین ساعت از زمان پایان رأیگیری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیچیده شدن اوضاع به دلیل تعیین تکلیف نشدن تعداد زیادی از آرای پستی، همه به دنبال این هستند که بفهمند چه کسی فرمان اول برای ایجاد بحران در ایالاتمتحده را صادر میکند. سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا از قبل درباره این بحران پیش رو، هشدارهایی دریافت کرده بودند و سعی کردند با همکاری تعدادی از رسانهها و شبکههای اجتماعی در فضای مجازی، اجازه ندهند هیچکدام از نامزدهای انتخاباتی بهصورت زودهنگام اعلام پیروزی کند. بااینحال پیچوتاب خوردن نتایج انتخابات در ساعات ابتدایی و گاهی بالا بودن ترامپ در نتایج آراء و بعدازآن رسیدن بایدن به این جایگاه، باعث شد رئیسجمهور آمریکا دیگر طاقت نیاورد و در همان زمان ابتدایی که به نظر میرسید در اوج باشد، اعلام پیروزی کند. برخی تحلیلگران بر این نظرند که تنها درصورتیکه ترامپ بازنده انتخابات باشد، ممکن است طرفداران و حامیانش جامعه را با ناامنی مواجه کرده و اعتراضات وسیعی را در شهرهای مختلف این کشور ترتیب دهند و این اعتراضات البته به دلیل ماهیت حامیان ترامپ میتواند رنگ و بوی خونین نیز به خود گرفته و کار به اسلحه کشیدن و درگیریهای شدید نظامی بکشد. بااینحال نگاهی به گذشته و مروری بر اعتراضات شکلگرفته که همراه با درگیریهای شدید در آمریکا نیز بوده است، نشان میدهد که در طول یک سال گذشته، بیشتر این حامیان و طرفداران دموکراتها بودهاند که به بهانههای مختلف مانند اعتراض به تبعیض نژادی در آمریکا، در خیابانها بوده و دست به غارت فروشگاهها نیز زدهاند. تنها در طول سال جاری میلادی یعنی سال ۲۰۲۰، این نوع اعتراضات و غارت فروشگاهها و مغازهها و آتش زدن اتومبیلها و ساختمانها در حدود ۲ میلیارد دلار خسارت به آمریکا وارد کرده است. بااینحال دموکراتها چنان در تحلیلها و نظرات خود بیان کردهاند که ترامپ سعی دارد انتخابات را با کودتا ببرد، که بهاحتمالزیاد اگر در شرایطی ترامپ، پیروز میدان باشد، آن را یک کودتا دانسته و بیشتر از قبل بر آتش خشم مردم از دولت او و برنامههایش میدمند.
مسأله جالب دیگری نیز در این میان وجود دارد و آن توهمی است که لیبرالهای آمریکایی از «بیشمار» بودن خوددارند. آنها بر این عقیدهاند درصورتیکه آمار مشارکت در انتخابات بالا برود، رأیهای آنها نیز بهمراتب بالاتر میرود. اما شمارش آراء بهخصوص آمار رأیدهندگان حضوری، نشان میدهد که همیشه هم این مسأله به نفع لیبرالها نبوده است و آنها نتوانستند باوجوداینکه تمام توان و اقدامات خود را برای تبلیغات انتخاباتی جهت کشاندن مردم به صندوقهای رأی کنند، این فرضیه را ثابت کنند که مشارکت بالای مردم درنهایت به نفع آنها تمام میشود. فرضیات سیاسی، بدون توجه به مسائل و ریشههای رفتاری اجتماعی و اقتصادی، معمولاً نهتنها سازمانهای نظرسنجی بلکه تمامی سیاستمداران را نیز با مشکل مواجه میسازد و زمانی که نتیجه آن از طریق رسانهها به افکار عمومی تزریقشده و تلاش میشود دروغی جعلی به نام حقیقتی مطلق به نمایش گذاشته شود، درنهایت این آتشفشان حقیقت است که از دل کنشهای اجتماعی بیرون میآید. اگر در شرایط فعلی همه دنیا نظارهگر آمریکاست و با نگرانی به آینده اختلافات سیاسی و اجتماعی در درون جامعه آمریکایی نگاه میکند، به دلیل شکلگیری همین واقعیت جعلی در رسانههای آمریکایی است. طی چند روز آینده نتیجه کار رسانهها بیشتر از پیش مشخص میشود و به همین دلیل است که از آن به عنوان طوفان بزرگ یاد میشود. حالا با انتشار خبرهای مربوط به پیروزی یا شکست یک نامزد انتخاباتی نمیتوان تنها انتظار داشت که حامیان یک حزب خاص به خیابانها ریخته و ناامنی ایجاد کنند، سطح آمادهباش فوقالعاده شکلگرفته در شهرهای مختلف آمریکا نشان میدهد باید منتظر شکلگیری طوفان بزرگ اعتراضات مردمی به اصل اختلافات سیاسی و همان پدیدهای باشیم که سالهاست با نام «مرداب سیاسی واشنگتن» شناخته میشود.