ماه اکتبر هنوز تمام نشده است اما به نظر می‌رسد «سورپرایز اکتبر» که گمان می‌رفت اقدامی جالب‌توجه از سوی کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ برای تأثیرگذاری بر رأی مردمی در انتخابات باشد، تابه‌حال یک‌بار اتفاق افتاده است. این شگفتانه که در روزهای ابتدایی کاه اکتبر نیز رخ داده است، مسئله بستری شدن چندروزه ترامپ در بیمارستان به دلیل بیماری کووید ۱۹ است. اما این بیماری تا چه حد می‌تواند روی انتخابات و یا احتمال پیروزی ترامپ در این انتخابات تأثیر بگذارد؟

نبرد ترامپ با کووید ۱۹ می‌تواند چهره انسانی‌تری به ترامپ بدهد و در ایالت‌های نوسانی که مشخص نیست دقیقاً به کدام نامزد انتخاباتی رأی می‌دهند، می‌تواند باعث رأی دادن زنان حومه شهر به او شود.

تحلیل‌های زیادی در این خصوص منتشر شده و برخی نیز با اشاره به نظرسنجی‌های بعدازاین خبر، بیان کرده‌اند که کرونا گرفتن ترامپ و یارانش در کمپین انتخاباتی او، تنها می‌تواند احتمال پیروزی او در انتخابات را کاهش دهد. بااین‌حال تحلیل‌های جالب‌توجه دیگری نیز مطرح شده است که گرچه تاکنون در افکار سنجی‌ها موردتوجه قرار نگرفته اما می‌تواند درنتیجه نهایی رأی مردمی تأثیرگذار باشد.

نبرد ترامپ با کووید ۱۹ می‌تواند چهره انسانی‌تری به ترامپ بدهد و در ایالت‌های نوسانی که مشخص نیست دقیقاً به کدام نامزد انتخاباتی رأی می‌دهند، می‌تواند باعث رأی دادن زنان حومه شهر به او شود. ترامپ که شخصیتی تهاجمی، سخت، خشن و قلدر دارد، می‌تواند با این بیماری شخصیت نرم و انسانی دیگری از خود نشان دهد و بدین‌وسیله راه برای رأی مردمی که ازنظر احساسی تصمیم می‌گیرند را برای او باز کند. ترامپ خودش هم به این مسئله باور دارد. به همین دلیل بود که شنبه‌شب در توئیتی که از مرکز پزشکی والتر رید منتشر کرد؛ بیان کرد که «میزان عشقی که به سمتم سرازیر شد، باور نکردنی بود»

این روزها در صفحات مجازی طرفداران ترامپ این نوشته از نویسنده محبوب آمریکایی دست‌به‌دست می‌شود: «آسیب‌پذیری درباره بردن یا باختن نیست، درباره نشان دادن شجاعت و نمایش دادن کنترل داشتن ما بر روی نتایج است. آسیب‌پذیری ضعف نیست، بزرگ‌ترین معیار برای نشان دادن شجاعتمان است»

او درعین‌حال از این فرصت استفاده کرد تا روی دیگری از خود را به رأی‌دهندگان آمریکایی نشان دهد. رویی که در پشت میز کارش در بیمارستان نشسته و باآرامش و لحنی ملایم که جزو خصایص ذاتی او نیست، با مردم امریکا صحبت می‌کند.

ترامپ با پذیرفتن بیماری کووید ۱۹ و اعلام کردن آن به مردم آمریکا (باوجود تمام مسائلی که پیش‌ازاین درباره این بیماری گفته بود و عملکردش که نشان می‌داد اهمیتی برای این بیماری قائل نیست) نشان داد که او هم آسیب‌پذیر است اما نتایج این بیماری را تحت کنترل خود درآورد و با زود مرخص شدن از بیمارستان و بازگشتش به کار سعی کرد نشان دهد که همچنان خود را شکست‌ناپذیر و تخریب ناپذیر می‌داند.

او درعین‌حال از این فرصت استفاده کرد تا روی دیگری از خود را به رأی‌دهندگان آمریکایی نشان دهد. رویی که در پشت میز کارش در بیمارستان نشسته و باآرامش و لحنی ملایم که جزو خصایص ذاتی او نیست، با مردم امریکا صحبت می‌کند. آن‌هم درحالی‌که مردم این کشور او را در طول هفته گذشته‌اش، در حالتی از عصبانیت و فریاد زدن و بی‌اعتنایی و ناسزا گفتن در مناظره انتخاباتی دیده بودند که گمان می‌رفت شخصیت اصلی او را به نمایش گذاشته باشد.

درهرصورت موقعیت ترامپ در نظرسنجی‌ها چندان هم خوب نیست و بعد از بیماری‌اش نیز منحنی این افکار سنجی‌ها به سمت شکست او خم شده است.

دموکرات‌ها بعد از اعلام شدن خبر کرونا گرفتن ترامپ باوجوداینکه در وهله اول اعلام کردند که اقدامات تبلیغی خود علیه شخصیت ترامپ را تا چند روز به تأخیر می‌اندازند و برای او آرزوی سلامتی کردند، بااین‌حال در رسانه‌هایشان او را به بی‌خیالی، عدم مسئولیت‌پذیری، کنترل نداشتن بر خودش و خودخواهی متهم کردند. بااین‌حال این مسئله تا حدی به نفع ترامپ نیز تمام شد چراکه از او شخصیتی با اعتمادبه‌نفس بالا و مبارز در برابر انواع و اقسام تهدیدها و تهمت‌ها نشان داد.

درهرصورت موقعیت ترامپ در نظرسنجی‌ها چندان هم خوب نیست و بعد از بیماری‌اش نیز منحنی این افکار سنجی‌ها به سمت شکست او خم شده است. بااین‌حال او بازهم پس از خروج از بیمارستان این نظرسنجی‌ها را جعلی خوانده است. این مسئله اما چندان هم دور از ذهن نیست که کمپین انتخاباتی ترامپ به دلیل کرونا گرفتن اکثر اعضایش، با سقوطی بزرگ در نظرسنجی‌ها همراه باشد. نزدیکان ترامپ البته سعی می‌کنند از این «سورپرایز اکتبر» به‌گونه‌ای جان سالم به در ببرند و در جهت افزودن به میزان حمایت‌ها از ترامپ استفاده کنند. رئیس‌جمهور آمریکا که خود می‌داند با چه سیلی از انتقادات در خصوص اهمیت ندادن به کرونا روبه‌رو شده است، بیان کرده است که این بیماری درس‌های خوبی به او داده است و او حالا دیدگاه خوبی راجع به نحوه مدیریت گسترش ویروس در آمریکا دارد.

دموکرات‌ها در مقابل اما چندان هم توجهی به تلاش‌های تبلیغاتی اطرافیان ترامپ برای بیرون آوردن یک قهرمان از داستان کرونا گرفتن ترامپ ندارند

رودی جولیانی وکیل شخصی ترامپ که ازقضا او هم دچار بیماری شده است، بیان کرده است که این بیماری ترامپ به مردم آمریکا نشان داد که ترامپ برای ادامه مبارزه برای یافتن واکسن کرونا و تدارک دیدن امکانات بهداشتی در جامعه آمریکایی تا چه حد تمایل و اشتیاق دارد.» جولیانی با اشاره به مردمی که هنوز تصمیم خود را برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند، بیان کرده است: «از این افراد می‌خواهم این را در ذهن داشته باشند: آیا این همان چیزی نیست که رهبری آمریکا می‌خواهید؟ نمی‌خواهید کسی که رهبری کشورتان را در دست می‌گیرد مبارزی خستگی‌ناپذیر باشد؟ مطمئناً ممکن است او خودش در این میدان مبارزه زخم بردارد. این واقعاً یک زخم است. او البته زخم‌های بدتری از دموکرات‌ها هم خورده است اما این مرد مبارز، همان کسی است که می‌خواهید اداره کشورتان را در دست داشته باشد.»

دموکرات‌ها در مقابل اما چندان هم توجهی به تلاش‌های تبلیغاتی اطرافیان ترامپ برای بیرون آوردن یک قهرمان از داستان کرونا گرفتن ترامپ ندارند و بیماری رئیس‌جمهور آمریکا را نتیجه عدم توجه او به علم و مستندات علمی، بی‌خیالی نسبت به وضعیت بحرانی موجود و بی‌مسئولیتی و حتی خودخواهی وی می‌دانند که باوجوداینکه همچنان ویروس در بدن او وجود دارد، در خیابان‌ها به راه افتاده و یا بدون ماسک در کاخ سفید تردد می‌کند. نیویورک‌تایمز برای مثال بیان کرده است که مردم هنوز باوجوداین همه اطلاعات متناقضی که از سوی کاخ سفید و پزشکان منتشر می‌شود، نمی‌دانند ترامپ از چه زمانی این بیماری را داشته و یا چگونه حالش در عرض چند روز خوب شده است و یا اینکه آیا واقعاً حالش در شرایط فعلی به‌قدری خوب هست که بتواند سفرهای انتخاباتی‌اش را انجام دهد یا خیر. آن‌ها همچنین نمی‌دانند چه دارویی روی رئیس‌جمهور امتحان شده است و سرنوشت افراد دیگری که به این بیماری مبتلا می‌شوند اما از مراقبت‌های ویژه ریاست جمهوری برخوردار نیستند، برای ترامپ اهمیت دارد یا خیر.