دیوان عالی آمریکا آخرین نهاد تصمیم گیر در امور قضایی این کشور است و حکمهای قضات رد موضوعات مختلف درنهایت فصل الخطاب نهایی خواهد بود.
فلسفه تشکیل دیوان عالی آمریکا و مادامالعمر بودن قضات این دیوان این است که سیاستهای نهایی در امور مختلف ثبات بیشتری داشته باشند. قضات این دیوان را رئیسجمهور معرفی کرده و مجلس سنا باید صلاحیت آنها را تأیید کند. این دیوان معمولاً بین قضات دموکرات و جمهور خواه تقسیمشده و در طول زمان با توجه به زمانی که یکی از اعضای این دیوان فوت کرده و یا خودش اعلام بازنشستگی و کنارهگیری کند، ممکن است با توجه به تصمیمات رئیسجمهور دموکرات و یا جمهوریخواه توازن خود را از دست بدهد.
در شرایط فعلی 4 قاضی دموکرات و 5 قاضی جمهوریخواه در این دیوان حضورداشتهاند که با توجه به اینکه آنتونی کندی قاضی محافظهکاری که روز پنجشنبه اعلام بازنشستگی کرد، معمولاً در رأی خود اعتدال را رعایت میکرد و تا حد زیادی به دموکراتها نزدیک بود، میتوان گفت این دیوان بیشتر رویهای دموکرات داشته است تا جمهوریخواه. با بازنشستگی کندی، حالا ترامپ شانس این را دارد که قاضی محافظهکار با تندروی بیشتری را در این دیوان بگذارد و بسیاری از فعالیتها و فرمانهای اجرایی خود را با فراغ بال بیشتری به اجرا بگذارد.
دیوان عالی آمریکا معمولاً با موضوعاتی مثل قانون ازدواج همجنسگرایان، قانون سقط جنین، حقوق شهروندی و همچنین قوانین مهاجرت دستبهگریبان بوده است که برای جامعه لیبرال آمریکا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
یکی از موضوعاتی که مدتها در آمریکا حاشیهساز شده بود و درنهایت دیوان عالی این کشور تصمیم نهایی در خصوص آن را اعلام کرد، مسئله قوانین مهارتی ترامپ بود که باعث شده بود شهروندان 6 کشور مسلمان از ورود به آمریکا منع شوند. روز سهشنبه گذشته درنهایت دیوان عالی آمریکا رأی به تأیید فرمان اجرایی مهاجرتی ترامپ داد و حالا با روی کار آمدن گزینه محافظهکارتر، احتمال میرود ترامپ برای اجرای کردن سیاستهایش دیگر چندان هم مانعی بر سر راه خود نبیند. بااینحال نگرانی دموکراتها این است که با توجه به مادامالعمر بودن فعالیت قضات دیوان عالی، تصمیمات این نهاد بر روی نسلهای آینده نیز اثرات قابلتوجهی داشته باشد.
در این تصویر، نامزدهای احتمالی برای پست قاضی دیوان عالی را میتوانید ببینید.
مطلب منتشر شده در خبرگزاری تسنیم
ارسال یک دیدگاه