جنبش فتح والاستریت هنوز هم تلاش و تکاپوی خود برای مبارزه با ساختار اقتصادی و سیاسی درون جامعه آمریکا را دنبال میکند. گرچه جنبش تسخیر والاستریت برای اعتراض به سیاستهای اقتصادی و ساختارهای موجود در سیستم سرمایهداری شروع به فعالیت کرد اما با گذشت زمان، موضوعات دیگری چون روابط خارجی ایالات متحده نیز پا به میدان اعتراضها باز کرد. اعضای جنبش اعتراضی والاستریت به شکاف طبقاتی اقتصادی اعتراض دارند شکافی که موجب شده تنها یک درصد از مردم این کشور سرمایهدار بوده و بر امور اقتصادی دیگر مردم حکمرانی کنند. این درصد به نظر میرسد در امور سیاسی نیز درست باشد و اعتراضهای صورت گرفته به سیاستهای نظامی، امنیتی و امور خارجی آمریکا در خلال این جنبش، نشاندهنده نارضایتی موجود در جامعه آمریکاست. آخرین نمونه از این اعتراضها، اعتراض به سیاستهای جنگطلبانه آمریکا در قبال ایران بود که در قالب راهپیمایی روز چهارم فوریه سال جاری علیه برنامههای رژیم صهیونیستی و آمریکا براي حمله به ایران شکل گرفت. حرکت بعدی جنبش تسخیر والاستریت در اعتراض به سیاستهای آمریکا در قبال کشورهای خاورمیانه و ایران، نشانه رفتن لابی صهیونیستی موجود در ساختار سیاسی ایالات متحده به وسیله جنبش تسخیر آیپک است. اعضای جنبش تسخیر والاستریت قرار است روزهای دوم تا ششم ماه مارس یعنی درست در روزهایی که کنفرانس سالانه امور عمومی اسرائیل و آمریکا (آیپک) در واشنگتن برگزار میشود، در مقابل محل برگزاری این مجمع تجمع اعتراضی خود را برپا کنند. این اعتراض سالهای پیش نیز هنگام برگزاری این کنفرانس سالانه برگزار میشد اما تفاوت این اعتراض نسبت به سالهای پیش، وجود نیروهای معترض جنبش والاستریت در آن و مساله تهدید رژیم صهیونیستی به حمله به ایران است. در این تجمع اعتراضی قرار است کارشناسان مسائل سیاست خارجی، فعالان گروههای صلحطلب و حامیان جنبشهای مبارز فلسطینی به سخنرانی پرداخته و اعتراض خود به حمایت بیچونوچرای آمریکا از این رژیم اشغالگر را بیان کنند. آنطور که سایت اصلی برگزارکنندگان این تجمع (تسخیر آیپک) بیان کرده به دلیل اینکه اجلاس امسال آیپک در واشنگتن اجلاسی است که قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر برگزار شده و موضوع اصلی آن به ایران و مذاکرات صلح فلسطین مربوط میشود، جنبشهای اعتراضی و صلحطلب مسؤولیت بیشتری در قبال این مسائل داشته و باید با اطلاعرسانیهای گسترده، حقایقی را به مردم آمریکا بیان کنند. اهمیت اعتراض به برگزاری این اجلاس در واشنگتن البته به صحبتهای اخیر نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از حزب جمهوریخواه نیز بازمیگردد و رقابت تنگاتنگ نامزدهای انتخاباتی برای بیان اظهاراتشان درباره ضرورت حمله به تاسیسات هستهای ایران یا ترور دانشمندان هستهای کشورمان موجب شده فعالان گروههای صلحطلب توجه بیشتری به این اعتراضات در آمریکا داشته باشند.
در این سایت با اشاره به اهداف برگزاری این همایش اعتراضی در واشنگتن آمده است: کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل یا آیپک تاثیر خطرناکی بر سیاستهای آمریکا در منطقه خاورمیانه دارد. پشتیبانی بیامان آیپک از سیاستهای غیرقانونی رژیم صهیونیستی در شهرکسازیها، ایجاد دیوارهای جداکننده سرزمینهای اشغالی، محاصره غزه و همچنین ادامه سیاستهای خصمانه این کشور علیه کشورهای منطقه بویژه جمهوری اسلامی ایران، به آمریکا نیز بشدت آسیب میرساند.
در این سایت، همچنین به مالیاتهایی که از جيب مردم آمریکا برای اجرای سیاستهای رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه پرداخت شده نیز اشاره شده و آمده است: ارائه 3 میلیارد دلار یارانه برای قدرتمندسازی ارتش اسرائیل آنهم در شرایطی که با این میزان منابع مالی میتوان بخش مهمی از بحرانهای اقتصادی موجود در ایالات متحده را از بین برد، از موارد مورد اشاره معترضان خواهد بود. هدف این جنبش جدید تقویت آن در آمریکا به دلیل اثرگذاری در اتفاقات و تحلیلهای حوزه خاورمیانه است. یکی دیگر از اهداف، ضعیف کردن نقش همان قشر یک درصدی است که بر اقتصاد و سیاست آمریکا تکیهزده و دارای نفوذ قابل توجهی در سیاست خارجی آمریکاست. از اهداف این جنبش نمایش این مساله به قدرتمندان و سیاستمداران آمریکاست که تغییراتی در ساختار بدنه ایالات متحده و در نگرش مردم به وجود آمده که نمیتوانند با آن مقابله کنند. همچنین نمایش اعتراض به سیاستهای نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه و ضرورت کاهش تنش با کشورهایی نظیر ایران در این منطقه از دیگر اهدافی است که این جنبش جدید در هفته مقابله با آیپک دنبال میکند. مخالفت با کمکهای مالی آمریکا به ارتش رژیم صهیونیستی و به راهانداختن کمپین بزرگ مبارزه با اشغالگری اسرائیل در منطقه، از دیگر اهداف این جنبش است. این تجمع که از روز دوم مارس آغاز میشود، در مقابل سالن کنفرانس سیاسی واشنگتن که اجلاس آیپک در آن برگزار میشود، برپا شده و تا روز ششم مارس نیز ادامه مییابد.
بیش از یکصد سازمان غیردولتی آمریکایی به علاوه تعدادی از سازمانهای طرفدار صلح، حمایت از آرمان فلسطین و انستیتوي تحقیقات سیاسی فلسطین در آمریکا برای حضور در این تجمع فراخوان دادهاند. سازمان یهودی صدای صلح، هدی اپستین، محقق هلوکاست و سازمان آمریکایی مبارزه با اشغالگری اسرائیل، از دیگر سازمانها و افرادی هستند که در این فراخوان از اعضای جنبش والاستریت و تمام آزادیخواهان آمریکا خواستهاند در این همایش بزرگ شرکت کنند. تجمع روز دوم ماه مارس نخستین تجربه حضور جنبش تسخیر آیپک در تجمعات اعتراضی نیست و قبل از این در تجمعات مخالفت با جنگ ایران نیز این جنبش به همراه اعضای جنبش تسخیر والاستریت، حضوری پررنگ داشتند. مرکز سازماندهی این تجمع همچنین در وبسایت رسمی خود (OCCUPY AIPAC) با انتشار مطلبی با عنوان: وجه تشابه شما با بنیامین نتانیاهو چیست؟ از افکار عمومی دنیا بویژه مردم آمریکا خواسته با انديشيدن درباره این موضوع که رژیم اشغالگر قدس عملکردی جز تجاوز و اشغال سرزمینها و تهدید و تطمیع کشورهای دیگر نداشته است، به این مساله بیندیشند که هیچ انسان آزاده و متعهدی در سراسر دنیا با بنیامین نتانیاهو وجه تشابهی ندارد!
باراک و نتانیاهو در اجلاس آیپک
تاکنون در اجلاس سالانه آیپک تنها رئیس یا نخستوزیر رژیم صهیونیستی حضور داشتند اما به نظر میرسد با توجه به اختلافاتی که هماکنون دولت اوباما با رژیم صهیونیستی بر سر حمله به ایران دارد، امسال برای اثرگذاری بیشتر بر اجلاس آیپک، قبل از حضور بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم در این اجلاس، وزیر جنگ این رژیم صحبتهای خود با مقامات سیاسی و نظامی را انجام دهد. در عین حال طی چندماه گذشته سفرهای منظمی میان مشاوران امنیت ملی، رئیس ستاد ارتش مشترک آمریکا و مشاوران نظامی باراک اوباما به سرزمینهای اشغالی صورت گرفته و دفتر باراک نیز اعلام کرده وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در نظر دارد در طول سفر 2 روزه خود که روز دوشنبه آغاز شده است، با جوزف بایدن، معاون رئیسجمهوری آمریکا و لئون پانتا، وزیر دفاع آمریکا و همچنین تام دانیلون، مشاور امنیت ملی آمریکا که هفته گذشته در تلآویو بسر میبرد، دیدار و گفتوگو کند. این دیدار یک هفته قبل از گفتوگوهای برنامهریزی شده میان باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونيستی صورت میگیرد. نتانیاهو در عین حال از هفته گذشته از وزرای کابینه خود خواسته است دیگر صحبتی از حمله به ایران به میان نیاورند تا بعد از دیدار رسمیاش با باراک اوباما نتیجه نهایی صحبتهای خود را با کابینه در میان بگذارد. خبرسازی رسانههای مختلف جهان درباره حمله رژیم صهیونیستی به ایران و فشار افکار عمومی دنیا به این رژیم و همچنین دولت آمریکا برای جلوگیری از این حمله، نتانیاهو را وادار کرد تا دیگر صحبتی از تهدید و جنگ به میان نیاورد و سعی کند اختلافات خود با آمریکا بر سر حمله به ایران را در جلسات گفتوگو با اوباما حل و فصل کند.
منتشر شده در: وطن امروز
ارسال یک دیدگاه