دسیسه‌های انگلیس برای دخالت در امور ایران تمامی ندارد. همزمان با مطرح شدن بحث کاهش سطح روابط با این کشور استعمارگر اروپایی و تصمیم نمایندگان برای قطع كامل ارتباط کشورمان با این دولت متخاصم، ‌اخباری از آخرین تلاش‌های نزدیکان سایمون گس برای فتنه‌انگیزی در داخل ایران انتشار یافت. شنیده‌ها حاکی از فتنه‌انگیزی‌ها و تلاش‌های خطرناک سفیر انگلیس است. از جمله این تلاش‌ها، فعالیت‌ برای فراری‌دادن سران فتنه است. انتشار این خبرها گرچه می‌توانست موجب نگرانی افکار عمومی از نتیجه برخورد قضایی با سران فتنه سال 88 شود اما اعلام خبر ممنوع‌الخروج بودن سران فتنه باعث رفع این نگرانی شده است. حجت‌الاسلام موسی قربانی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی که این خبر را اعلام کرده، معتقد است: سران فتنه از جانب مسؤولان و ملت ايران به عنوان محارب شناخته شده‌اند بنابراين ممنوع‌الخروج بوده و با اعطاي پناهندگي نيز اجازه خروج از كشور را نخواهند داشت. نماينده مردم قائنات در مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران يادآور شد، سران فتنه به لحاظ قانوني ممنوع‌الخروج بوده و بايد در پيشگاه قانون و ملت ايران پاسخگو باشند و به سزاي اعمال خود برسند. وي با تاكيد بر اينكه مسؤولان بايد طبق يك برنامه‌ريزي مدون پاسخي قاطع به اينگونه اقدامات دولتمردان انگليسي بدهند، خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه سران فتنه از جانب ملت و مسؤولان به عنوان محارب شناخته شده‌اند لذا حتي با اعطاي پناهندگي از جانب دولت انگلستان اجازه خروج از كشور را نخواهند داشت. ممنوع‌الخروج تا برگزاری دادگاه

خبر ممنوع‌الخروج بودن سران فتنه از ایران اما ظاهرا نتوانسته از میزان انتظار برای محاکمه این افراد در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی بکاهد و برخی از نمایندگان معتقدند با توجه به شرایطی که برای محاکمه این افراد آن‌هم یک سال بعد از حماسه نهم دی‌ماه به وجود آمده است، بهتر است هر چه سریع‌تر تکلیف چگونگی محاکمه این افراد مشخص شود. محمد کرمی‌راد، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است: این حق نظام و مردم است که با سران فتنه که مسؤول تمام حوادث ناگوار بعد از انتخابات هستند، ‌برخورد شود. وی در گفت‌و‌گو با «وطن‌امروز» راجع به ممنوع‌الخروج بودن سران فتنه گفت: با توجه به جرائمی که این افراد مرتکب شدند، اينكه ‌دستشان به خون مردم آلوده است و بیانیه‌هایی که برای آشوبگری صادر کرده و به بیت‌المال و اموال عمومی و خصوصی مردم آسیب زدند، ممنوع‌الخروج کردن این افراد کمترین کاری است که برای تضمین محاکمه این افراد می‌توان انجام داد. وی افزود : بحث ممنوع‌الخروج شدن سران فتنه حداقل قضیه است، برای اینکه اگر این افراد به بهانه‌های مختلف چه به طور علنی و قانونی و چه به صورت غیرقانونی از مرز خارج شوند،‌در برابر مردم چه پاسخی خواهیم داشت؟ این نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است: آنچه در مرحله کنونی مهم است برخورد قاطع با سران فتنه است. این افراد از چشم مردم افتاده‌اند و حتی در مراسم‌ روز تاسوعا و عاشورای حسینی نیز نمی‌توانند شرکت کنند. بصیرت و بیداری مردم ما مانع از حضور علنی آنها در مجامع و گردهمایی‌های بزرگ می‌شود. ماهیت این افراد برای مردم روشن شده و مسائل حقوقی نیز باید با سرعت بیشتری دنبال شود. قانون چه می‌گوید؟

از لحاظ قانونی چه زمان می‌توان متهمی را ممنوع‌الخروج کرد؟ حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده مردم بم که از قضات حاضر در مجلس است، ‌معتقد است: از لحاظ قانون آیین دادرسی لازم نیست حکم دادگاه درباره اشخاصی که متهم هستند صادر شود تا بتوان آنها را ممنوع‌الخروج کرد و در همان مراحل ابتدایی رسیدگی به پرونده نیز می‌توان حکم به ممنوع‌الخروج بودن این افراد داد. وی درباره ممنوع‌الخروج کردن سران فتنه تا برگزاری دادگاهشان به انتشار خبر احتمال خروج این افراد از ایران اشاره کرد و به «وطن‌امروز» گفت: گرچه در داخل ایران، این افراد نمی‌توانند با حضور در یک سفارتخانه پناهنده آن کشور شوند و این مساله غیرقانونی است اما می‌توانند به صورت غیرقانونی از مرز فرار کنند. از انگلیس هر کاری بر می‌آید

اخبار و تحرکات عناصر وابسته به سفارت انگلیس در ایران نشان می‌دهد انگلیسی‌ها که هم‌اکنون میزبان اتاق فکر جریان فتنه در لندن هستند، تلاش می‌کنند با انتقال سران فتنه به این کشور و تشکیل جبهه‌ای جدید، دور جدیدی از تلاش‌ها برای براندازی نظام را طراحی کنند.

گرچه اقدام به اعطای پناهندگی به عناصر اپوزیسیون در هر کشوری توسط یک سفارتخانه امری غیرقانونی و دخالت آشکار در امور آن کشور به حساب می‌آید اما نمایندگان معتقدند دشمنی آشکار انگلیس با نظام جمهوری اسلامی و اقداماتی که تاکنون جهت حمایت از عناصر فتنه انجام داده است، ‌این مساله را روشن می‌کند که از انگلیس هر کاری بر می‌آید. محمد کرمی‌راد با اشاره به این مساله معتقد است: سفارت انگلیس امروز پا جای پای لانه جاسوسی و سفارت سابق آمریکا در ایران گذاشته و بدتر و پیچیده تر از آمریکایی‌ها برخورد می‌کند. وی با اشاره به اخبار مربوط به احتمال پناهندگی سران فتنه به انگلیس گفت: دستگاه قضا نباید بگذارد چنین اتفاقی بیفتد و در عین‌حال نیروهای امنیتی و اطلاعاتی نیز باید مراقبت بیشتری از این افراد به عمل بیاورند. این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: برخی از این افراد چون خاتمی نیز هر روز به بهانه‌های مختلف به کشورهای خارجی دعوت می‌شوند؛ در عین حال سعی زیادی دارد تا با بیان دگرگونه برخی مسائل، دوری خود از افرادی چون کروبی و موسوی را رقم بزند اما به نظر ما همه این افراد مانند یکدیگر هستند و خروج یکی از آنها نیز مهم است. غضنفرآبادی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز معتقد است: تلاش سفارت انگلیس یا هر سفارتخانه دیگری در ایران برای اعطای پناهندگی به این افراد غیرقانونی و دخالت در امور قضایی و داخلی ایران است و از لحاظ حقوق بین‌الملل نیز نمی‌توانند درخواست اعطای پناهندگی به سران فتنه را داشته باشند. وی افزود: مساله این است که دستگاه‌های امنیتی و قضایی باید هوشمندانه با چنین احتمالاتی برخورد کنند. خوشبختانه این دستگاه‌ها در ایران کارشان را بلدند و با حکم قضایی و دیگر راه‌های ممکن مانع از خروج این افراد از ایران خواهند شد. قربانی نیز با اشاره به تحركات اخير انگلستان براي جذب سران فتنه اظهار کرد: در دشمني و عداوت انگلستان با ملت و نظام جمهوري اسلامي ترديدي وجود ندارد چرا كه اين كينه‌توزي‌ها قدمتي ديرينه دارد. عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس، اقدام دولت انگلستان براي جذب سران فتنه را خلاف قوانين بين‌الملل دانست و افزود: عنادورزي انگلستان با نظام جمهوري اسلامي بي‌پايان است چرا كه انقلاب اسلامي باعث بيداري مردم جهان شده و اين امر هر روز بر وحشت و ترس دولتمردان انگليسي مي افزايد بنابراين همواره با نقشه‌هاي جديد به دنبال اختلاف‌افكني در ايران هستند.

منتشر شده در: وطن امروز