تنها يك روز دیگر مانده تا انتظار مردم قم برای سفر مقام معظم رهبری به این استان پایان پذیرد. از هفته گذشته که خبر سفر حضرت آیت‌الله‌العظمي خامنه‌ای به قم منتشر شد،‌ مردم این شهر در حال تدارک دیدن مراسم استقبال از رهبر فرزانه انقلاب هستند. هر روز خبرهای مختلفی درباره برنامه‌های رهبر انقلاب در سفر به استان قم منتشر می‌شود. در حوزه‌های علمیه نیز آنچنان که حجت‌الاسلام محمد‌تقی رهبر، رئیس فراکسیون روحانیون مجلس می‌گوید، ‌شور و حال دیگری برپاست. با توجه به توصیه‌هایی که رهبر انقلاب در حضور گذشته خود به حوزه‌های علمیه در راستای بالا بردن کیفیت تدریس در این حوزه‌ها داشتند، در این سفر نیز پیش‌بینی می‌شود گزارش‌های خوبی درباره میزان اجرایی شدن توصیه‌های رهبری به حوزه‌های علمیه به ایشان ارائه شود. با حجت‌الاسلام رهبر، ‌رئیس فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی در همین باره گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

***

‌اهمیت سفر رهبر انقلاب به قم به چه دلیل است؟

مرکز ثقل اندیشه رهبری و ولایت فقیه،‌‌ مرجعیت،‌ اندیشه اسلامی، تربیت مبلغان، ‌تدریس، ‌تحقیق و… ‌ام‌القرای کشور ایران حوزه علمیه قم است. با توجه به این موضوع حضور رهبری در حوزه علمیه قم به معنای حضور در یک مرکز سرنوشت‌ساز و برنامه‌های دیدار ایشان با علما،‌ گفت‌و‌گو با مراجع و مطالبی که مراجع برای گفت‌و‌گو با رهبر انقلاب دارند و حرف‌هایی که حضرت آقا با آنها دارند به اهمیت این سفر اضافه می‌کند. حوزه علمیه قم به لحاظ اینکه کانون فکر، فرهنگ، فقه، مرجعیت و فقاهت است و موسسه بزرگ تحقیقاتی و علمی‌اي است که نشر فرهنگ اسلامی و فقه جعفری را به کل کشور و دنیا صادر می‌کند، حضور رهبر معظم انقلاب در این مرکز سرنوشت‌ساز بسیار اهمیت دارد.

به نظر شما علت ترس رسانه‌های حامی فتنه و رسانه‌های بیگانه از اینکه رهبر انقلاب در قم حضور پیدا کنند، چیست؟

دشمنان ما داخلی یا خارجی و آنهایی که با نظام و رهبری و ولایت مساله و چالش دارند، نمی‌خواهند اقتدار ولایت و رهبری را در کشور شاهد باشند. به‌رغم آنها باید این پیوند رهبری با مراجع و حوزه هر چه قوی‌تر باشد و از این دیدگاه، ‌ما فاصله‌ای بین مراجع و رهبر انقلاب نمی‌بینیم. با این حال این گفت‌و‌گو‌ها هم می‌تواند برای انسجام بیشتر و اتحاد و وفاق بیشتر در دیدگاه‌های جامع مدیریتی کشور موثر و سودمند باشد. از طرف دیگر بعد از حوادث انتخابات شاهد بودیم که برخی فتنه‌گران سعی داشتند با القائاتی رابطه مراجع و رهبر انقلاب را به گونه دیگری جلوه دهند اما وقتی ما خدمت مراجع می‌رویم، می‌بینیم مراجع به معنی واقعی حامی رهبری هستند؛ جامعه مدرسین،‌ علما، ‌بزرگان و مراجع قم همگی به نقش رهبر انقلاب در از بین بردن فتنه‌ای که بعد از انتخابات سال 88 اتفاق افتاد، تصریح می‌کنند و در جریان بعد از انتخابات هم ملاحظه شد که مراجع و علما و حوزه‌های علمیه چگونه در خط حمایت از رهبری و نظام قرار گرفتند. اگر این ارتباطات نزدیک، بیشتر باشد و رسانه‌ها رابطه علما و حوزه‌های علمیه و طلاب را ببینند،‌ در این انسجام و بریدن خط توطئه دشمن موثر‌تر خواهد بود.

رهبر معظم انقلاب در سفر گذشته‌شان به قم برای حوزه‌های علمیه توصیه‌هایی داشتند تا با برنامه‌ریزی دقیق، ‌به علوم روز روی آورده و نوآوری‌هایی در روش تدریس داشته باشند، تا چه حد این توصیه‌ها عملی شده است؟

فرمایشات رهبری که ادامه همان رهبری‌های حضرت امام است و نشأت گرفته از همان مکتب است، می‌تواند در بدنه حوزه، در تفکر حوزویان ما، فضلا، نویسندگان و محققان ما موثر باشد. حوزه باید پا به پای زمان بلکه جلوتر از زمان حرکت کند، حوزه باید پیشتاز همه حرکت‌ها باشد و در حال حاضر تحولاتی که می‌بینیم در تحقیقات و پژوهش‌ها و مقالات و نشریاتی که از حوزه به دست ما می‌رسد بسیار زیاد است و نوآوری در جایگاه بسیار بالایی در حوزه قرار دارد. قطعا مقام معظم رهبری برای این مراکز تحقیق و کاوش حرف‌های نويی دارند بویژه برای همین بدنه حوزه و محققان جوان ما که امیدهای آینده نظام و انقلاب هستند،‌ حتما ایده‌ها و رهنمودهای ایشان تاثیر‌گذار خواهد بود.

منتشر شده در: وطن امروز