اصل 85 قانوناساسی تصریح میکند: مجلس در موارد ضروری میتواند اختیار بعضی از قوانین را به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند که در این صورت، این قوانین در مدتی که مجلس تعیین میکند به صورت آزمایشی اجرا میشود و تصویب نهایی آن با مجلس خواهد بود. موافقان این پیشنهاد، معتقد بودند بسیاری از مباحث مندرج در لایحه شامل مواردی است که امکان دارد بار اخلاقی داشته باشد و صحیح نباشد در جلسه علنی مجلس عنوان شود و به دلیل حجم بالای مواد این لایحه (700 ماده و تبصره) بهتر است کمیسیون تخصصی به آن رسیدگی کند اما در مقابل، مخالفان بر این عقیده بودند که اجرا شدن آزمایشی این قانون، در حالی که 30سال است قانون مجازات اسلامی به صورت آزمایشی اجرا میشود، به صلاح نبوده و مجلس هشتم که در ابتدای کار خود قرار دارد، از کارشناسان مختلف حقوقی و قضایی و افراد مسلط به مباحث فقه برخوردار است که میتوانند در صحن علنی مجلس به بهترینوجه، جزئیات لایحه مجازات اسلامی را بررسی و نهایی کنند اما در نهایت پیشنهاد بررسی جزئیات این لایحه در کمیسیون حقوقی و قضایی با 166 رای موافق در برابر 43 رای مخالف و 4 رای ممتنع به تصویب رسید.
سرانجام پس از گذشت 2 روز از ارسال نمابر نامه رئیسجمهوری به مجلس برای معرفی وزیر پیشنهادی کشور، مجلس که بهدنبال اصل نامه و برنامههای وزیر پیشنهادی بود، روز گذشته اصل نامه را دریافت کرده و با اعلام وصول آن، مقرر کرد تعطیلات یکهفتهای نمایندگان لغو شده و جلسه رایاعتماد در روز چهارشنبه 29آبانماه برگزار شود. رئیسمجلس در پایان جلسه علنی عصر دیروز ضمن اعلام وصول این نامه خبر داد که با تصمیم هیاترئیسه، تعطیلی معمول مجلس برای سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه که طبق برنامه باید در هفته آینده قرار میگرفت، به دلیل همزمانی با جلسه رایاعتماد، به یک هفته بعد موکول شد.سرانجام پس از گذشت 2 روز از ارسال نمابر نامه رئیسجمهوری به مجلس برای معرفی وزیر پیشنهادی کشور، مجلس که بهدنبال اصل نامه و برنامههای وزیر پیشنهادی بود، روز گذشته اصل نامه را دریافت کرده و با اعلام وصول آن، مقرر کرد تعطیلات یکهفتهای نمایندگان لغو شده و جلسه رایاعتماد در روز چهارشنبه 29آبانماه برگزار شود. رئیسمجلس در پایان جلسه علنی عصر دیروز ضمن اعلام وصول این نامه خبر داد که با تصمیم هیاترئیسه، تعطیلی معمول مجلس برای سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه که طبق برنامه باید در هفته آینده قرار میگرفت، به دلیل همزمانی با جلسه رایاعتماد، به یک هفته بعد موکول شد.
اما محصولی، ديروز در حالی که هنوز نامه معرفیاش در هیاترئیسه اعلام وصول نشده بود، با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاستخارجی مجلس به توضیح برنامههای کاری خود برای وزارت کشور پرداخت و نمایندگان عضو این کمیسیون نیز به بیان پیشنهادات و نظرات خود درباره برنامه وزیر پیشنهادی پرداختند. با این حال میتوان گفت رایزنیهای محصولی و ارائه برنامهها و توضیحات گوناگون او به فراکسیونها و کمیسیونهای تخصصی مجلس از امروز آغاز خواهد شد. چنانكه فراکسیون اقلیت پس از برگزاری 2 جلسه هنوز به نظر نهایی درباره رایاعتماد به محصولی نرسیده و قرار است در جلسهای که صبح امروز با وزیر پیشنهادی کشور دارد، به بررسی برنامههای کاری او بپردازد. داریوش قنبری، مخبر فراکسیون خط امام و رهبری با بیان این خبر گفت: برخی ابهامات درباره فعالیتهای محصولی برای نمایندگان عضو این فراکسیون وجود دارد که قرار شده است در این جلسه کمیته سیاسی، اطلاعات لازم را در مورد ابهامات مطرحشده درباره وي، جمعآوری و در اختیار اعضای فراکسیون قرار دهد. با این حال روز چهارشنبه، روز پرکاری در مجلس برای محصولی خواهد بود و او غیر از حضور در فراکسیون اقلیت، برنامه حضور در جلسه فراکسیون اکثریت و همچنین دیدار و رایزنی با اعضای فراکسیون روحانیون و مجمع نمایندگان تهران را نیز در دستور کار خود دارد. البته با وجود اینکه نامه معرفی وزیر، دیر به مجلس رسید، فضای عمومی مجلس برای رایاعتماد به محصولی مثبت است و نمایندگان مجلس معتقدند محصولی در جلسه روز 29 آبان، روز سختی را برای گرفتن رایاعتماد مجلس پیشرو نخواهد داشت و در چند روز گذشته افراد شاخص گروههای مختلف اصولگرا در مجلس از معرفی وی به عنوان وزیر کشور استقبال کردند. علیرضا زاکانی، علیاصغر زارعی، حمید رسایی، روحالله حسینیان، بیژن نوباوه، مرتضی آقاتهرانی، مهدی کوچکزاده و پرویز سروری از نمایندگان تهران و علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، محسن کوهکن، عضو هیاترئیسه مجلس از نمایندگان حامی محصولی در مجلس شورای اسلامی هستند که در گفتوگوهای مختلف با خبرنگاران از حمایت خود از برنامههای پیشنهادی او خبر دادند.
بیژن نوباوه، نماینده تهران در اینباره در گفتوگو با خبرنگار «وطنامروز» ضمن تشکر از رئیسجمهور بهخاطر معرفی زودهنگام محصولی برای تصدی پست وزارت کشور به سوابق محصولی اشاره کرد و گفت: سوابق اجرایی آقای محصولی در جنگ و جهاد و سپاه گویای تقوا و روحیه تعاملگرایشان با مجلس است. وی افزود: امیدوارم که محصولی بهترین گزینه برای تصدی وزارت کشور باشد و مجلس نیز به او رأیاعتماد دهد. ستار هدایتخواه از اعضای جمعيت ایثارگران نیز در گفتوگو با خبرنگار «وطن امروز» ضمن اعلام حمایت خود از محصولی گفت: آقای محصولی با توجه به سوابقشان، گزینه خوبی برای وزارت کشور هستند اما با توجه به دفاعیهای که از خودشان خواهند داشت و برنامههای پیشنهادیشان، مجلس به ايشان رای خواهد داد. وی به مخالفتهایی که در مجلس هفتم با محصولی در وزارتنفت شده بود، اشاره کرد و گفت: این مخالفتها به دلیل عدم تناسب مدرک تحصیلی و سوابقشان با الزامات حوزه نفت بود و در حال حاضر این سوابق کاری با وزارت کشور همخوانی دارد و از این بابت بحث مهمی مطرح نخواهد شد. وی همچنین به ثباتنداشتن وزارت کشور در چندماه اخیر اشاره کرد و گفت: این نبود ثبات مدیریتی در ماههای اخیر موجب ناهماهنگیهای زیادی شده و چندماه هم از عمر دولت باقی نمانده لذا به تأخیر افتادن انتخاب وزیر کشور برای کشور و دولت صدماتی خواهد داشت و ضرورت دارد که مجلس در کار خود تسریع کند و به همین دلیل امکان رای آوردن ایشان بسیار بالاست. معاون پارلمانی و حقوقی وزارت کشور نیز در حاشیه جلسه علنی روز گذشته مجلس پیشبینی کرد که مشکل خاصی برای رایآوردن محصولی در مجلس وجود نداشته باشد. موسیپور با بیان اینکه نظرات نمایندگان در مجلس در حال شکلگیری است، گفت: فکر میکنم مشکل خاصی برای رایآوردن آقای محصولی در مجلس وجود نداشته باشد.
اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی که جلسه علنی بعدازظهر روز گذشته خود را با نیمساعت تاخیر آغاز کرده بودند، در بررسی لایحه مجازات اسلامی، رسیدگی به جزئیات این لایحه را با استناد به اصل 85 قانوناساسی به کمیسیون تخصصی حقوقی و قضایی مجلس سپردند.
نمایندگان همچنین در جلسه روز گذشته خود 5 مورد از ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس را مورد بررسی قرار داده و آن را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.
منتشر شده در: وطن امروز
ارسال یک دیدگاه