در جلسه روز گذشته، اعضای شورای مرکزی نظراتشان را بیان و ابهامات موجود را مطرح کردند و در حالی‌که رای‌گیری انجام نشد، نظرات غالبا در راستای موافقت با وزیر پیشنهادی کشور بود. محمدرضا میرتاج‌الدینی با بیان این مطلب تصریح کرد: یکشنبه هفته آینده نیز مجمع عمومی فراکسیون با حضور وزیر پیشنهادی کشور برگزار می‌شود و در این جلسه نمایندگان فراکسیون عمده سؤالات‌شان را از آقای محصولی خواهند ‌پرسید، سپس نظرسنجی کرده و نظر نهایی فراکسیون اعلام می‌شود.

محصولی همچنین روز گذشته با حضور در جلسه فراکسیون روحانیون مجلس گزارش کاملی از زندگی،‌ سوابق، تفکر، برنامه‌‏ها و عملکرد خود ارائه کرده و به پاسخ‌‏های نمایندگان روحانی مجلس ‌‏پاسخ داد. عضو فراکسیون روحانیون مجلس با اشاره به موضوع پرونده محصولی در کمیسیون اصل 90 خاطر نشان کرد: از طرف فراکسیون آقایان روح‌الله حسینیان و نکونام به عنوان 2 نفر از نمایندگانی که سابقه قضاوت و حضور در مناصب قضایی دارند،‌ انتخاب شدند تا پرونده ایشان در کمیسیون اصل 90 را مورد بازبینی قرار دهند. ابراهیمی گفت: در نتیجه تحقیقات حسینیان و نکونام مشخص شده است که پرونده محصولی تنها در یک دادسرا مطرح بوده و مختومه شده است. از این رو هیچ موضوع بدی درباره محصولی وجود ندارد که به ضرر وی تمام شود. از نگاه این نمایندگان پرونده محصولی پاک است.

ابراهیمی با بیان اینکه نکات مثبتی در شخصیت و سوابق کاری محصولی دیده می‌‏شود، افزود:‌ اصالت، تدین، ولایت‌مداری و حضور ایشان در جبهه‌‏های جنگ از جمله موارد مثبتی بود که مورد توجه نمایندگان قرار گرفت. به ویژه آنکه ایشان یکی از عناصر انقلابی و خط امام و رهبری هستند. با این حال در این فراکسیون نیز نظر جمعی در این زمینه اتخاذ نشده است و به نظر می‌رسد یکشنبه هفته آینده نظر نهایی فراکسیون‌های مختلف درباره صلاحیت وی برای وزارت کشور اعلام شود.

اصلاح 28 ایراد شورای نگهبان به طرح اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس

اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در دستور کار روز گذشته خود رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی را نیز داشتند، ‌در بررسی ایرادات‌ غیر از 5‌موردی که روز سه‌شنبه به آن پرداخته بودند،‌ 28 مورد دیگر را نیز بررسی کردند. بر اساس این اصلاحیه، شورای نگهبان، مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و امور ماهیتی قضایی از تحقیق و تفحص‌های مجلس مستثنا شدند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین با الحاق یک تبصره به ماده 198 آیین‌نامه داخلی مجلس مقرر کردند تحقیق و تفحص از دستگاه‌هایی که زیر نظر مقام معظم رهبری هستند با اذن معظم له امکان‌پذیر است. مجلس همچنین به مهمترین ایراد مطرح شده توسط شورای نگهبان به این طرح پرداختند و در حالی‌که در اصلاح آیین نامه مقرر کرده بودند، سه بار پاسخ ندادن به سوال نمایندگان از طرف وزرا به معنای موافقت نمایندگان با طرح استیضاح وزیر است،‌ برای رفع ایراد اصل 89 قانون اساسی، ماده 195 آیین‌نامه داخلی مجلس را به شرح زیر اصلاح کردند: چنانچه در هر دوره مجلس، سه بار با رای اکثریت نمایندگان حاضر سؤالات نمایندگان از هر وزیر وارد تشخیص داده شود، طرح استیضاح وزیر با رعایت اصل 89 قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

نمایندگان در حالی ماده مذکور را به شرح فوق برای تامین نظر شورای نگهبان تصویب کردند که بر مصوبه قبلی خود اصرار داشتند و خواستار ارجاع نظر قبلی‌‏شان به مجمع تشخیص مصلحت نظام بودند.

به دنبال تذکرات مصطفی کواکبیان و مهدی کوچک‌زاده نمایندگان سمنان و تهران، علی اردشیر لاریجانی، رئیس مجلس گفت: شورای نگهبان طبق قانون اساسی به مصوبه پیشین ما ایراد گرفته و ما هم نمی‌‏توانیم این راه را برخلاف قانون اساسی جعل کنیم.

وی با بیان اینکه مجمع هم نمی‌‏تواند معجزه کند خطاب به نمایندگان گفت: طبق قانون اساسی و در پناه آن باید امور را پیش ببریم.

منتشر شده در: وطن امروز