مروری بر تاریخ آمریکا و مهمترین رخدادهای بین المللی

📜 در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۸۱۲؛ ۲۰۹ سال پیش در چنین روزی، جیمز مدیسون رییس جمهور وقت ایالات متحده با اجازه کنگره، به بریتانیا اعلام جنگ کرد . در جنگ سال ۱۸۱۲ بود که انگلیسیها کاخ سفید و ساختمان کنگره را به تسخیر خود درآورده و آنها را آتش زدند.

📜 در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۸۱۵؛ ۲۰۶ سال پیش در چنین روزی، ناپلئون بناپارت در نبرد واترلو از دوک ولینگتون شکست خورد و مجبور شد از پادشاهی فرانسه برای دومین و آخرین بار کناره گیری کند. علت خوانده شدن نبرد به این نام، این بود که جنگ در دشت واترلو در کشور بلژیک امروزی انجام گرفت.البته بلژیک در آن زمان بخشی از پادشاهی هلند بود.در این جنگ فرانسه دارای یک ارتش به فرماندهی ناپلئون بود که در مقابل دو ارتش ائتلاف هفتم قرار گرفت.یکی از ارتش های ائتلاف به رهبری دوک ولینگتون آرتور ولزلی بود که متشکل از واحد هایی از انگلستان،هلند،هانوور،برانشوایگ و ناسائو بود و ارتش دیگر به فرماندهی گبهارد بلوشر متعلق به پادشاهی پروس بود.این نبرد، آخرین نبرد ناپلئون بناپارت بود که پایان جنگ های ناپلئونی را با خود به همراه داشت.

📜 در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۸۵۸؛ ۱۶۳ سال پیش در چنین روزی، چارلز داروین نامه ای از آلفرد راسل والاس دریافت کرد که در آن عنوان شده بود او نیز دقیقا در مورد نظریه تکامل، به همان نتیجه ای رسیده است که داروین رسیده بود. این نامه باعث شد داروین تئوری معروف خود را منتشر کند.

📜 در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۸۷۳؛ ۱۴۸ سال پیش در چنین روزی، سوزان بی آنتونی فعال حق رای زنان در آمریکا به دلیل شرکت درانتخابات ریاست جمهوری سال ۱۸۷۲، ۱۰۰ دلار جریمه شد.

📜 در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۹۴۰؛ ۸۱ سال پیش در چنین روزی، وینستون چرچیل، سخنرانی معروف خود با عنوان «این بهترین لحظات زندگی شان بود » را انجام داد. «این بهترین لحظات زندگی‌شان بود» (به انگلیسی: This was their finest hour) عنوانی است که معمولاً به سخنرانی وینستون چرچیل در مجلس عوام پارلمان بریتانیا اطلاق می‌شود که در ۱۸ ژوئن ۱۹۴۰ انجام شد. این سخنرانی بیش از یک ماه پس از آن ایراد گردید که او در رأس دولت ائتلافی فراحزبی عهده‌دار سمت نخست وزیری بریتانیا شد. این سومین سخنرانی او بود که (تقریباً) در دوره نبرد فرانسه ایراد کرد.
بخش هایی از این سخنرانی بسیار تاثیرگذار بدین شرح است :
«… وقایع هرگونه که در فرانسه رقم بخورد چه این دولت در فرانسه بماند چه دولت دیگری در فرانسه روی کار آید، ما در این جزیره و در امپراتوری بریتانیا هرگز حس دوستی خود را با مردم فرانسه از دست نخواهیم داد. اگر اکنون نوبت به ما رسیده تا رنج و مشقتی را که آنان کشیدند تاب آوریم، از رشادت آنان سرمشق می‌گیریم و اگر پیروزی نهایی پاداش رنج‌های ما را بدهد آنان نیز در منفعت‌های آن سهیم خواهند بود، آری؛ و آزادی به تمام ملل باز خواهد گشت. ما ذره‌ای از خواسته‌های به‌حق خود عقب نخواهیم نشست: مردم چک، لهستان، نروژ، هلند، بلژیک، تمام ملت‌هایی که آرمان خود را با آرمان ما پیوند زنده‌اند به وضع گذشته بازخواهند گشت.
چیزی که ژنرال ویگان آن را نبرد فرانسه می‌خواند تمام شده‌است… نبرد بریتانیا در شرف آغاز است. بقای تمدن مسیحی در گرو این نبرد است. زندگی ما مردم بریتانیا و تداوم دیرین سنت‌های ما و امپراتوری مادر گرو آن است. به زودی تمام خشم و توان دشمن لاجرم متوجه ما خواهد شد. هیتلر می‌داند که یا باید ما را در این جزیره درهم شکند یا در جنگ شکست بخورد. اگر بتوانیم جلوی او ایستادگی کنیم، شاید تمام اروپا آزاد گردد و شاید زندگانی جهانیان به سوی سرزمین‌های مرتفع گسترده و آفتابی پیش رود.
اما اگر شکست بخوریم، آن‌گاه تمام دنیا، از جمله ایالات متحده، از جمله هر آنچه می‌شناسیم و برایمان عزیز است، در ورطهٔ دوران تاریک جدیدی غرق خواهد شد که زیر سایه علم منحرف، دورانی پلیدتر و شاید طولانی‌تر شده‌است. پس بیایید خود را برای وظایفمان مهیا کنیم، و خود را چنان نیرومند سازیم که اگر امپراتوری بریتانیا و کشورهای مشترک‌المنافع آن هزار سال دیگر پابرجا باشد، مردم هنوز هم بگویند: «این بهترین و پرافتخارترین لحظات زندگی‌شان بود».

📜 در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۹۵۴؛ ۷۶ سال پیش در چنین روزی، ویلیام جویس، نویسنده بریتانیایی طرفدار نازی ها به دلیل تبلیغات رادیویی خود برای آلمانها در طول جنگ جهانی دوم، متهم به خیانت شد. او از سال ۱۹۴۰، شهروندی آلمان را به دست آورده بود.

📜 در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۹۶۵؛ ۵۶ سال پیش در چنین روزی، در جران جنگ ویتنام، آمریکاییها از بمب افکن های B5 خود برای هدف قرار دادن مبارزان ویتنام جنوبی استفاده کردند و آنها را بمباران کردند.

جهان ما, [۱۹٫۰۶٫۲۱ ۱۳:۱۹]
📜 در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۹۷۹؛ ۴۲ سال پیش در چنین روزی، قرار داد «سالت ۲» به امضای آمریکا و شوروی رسید. در ۲۴ ژوئن ۱۹۷۹ گفتگوی جدید محدودسازی جنگ‌افزار راهبردی، سالت ۲ میان ایالات متحده آمریکا و اتحاد شوروی به امضا رسید. این قرارداد را لئونید برژنف رهبر اتحاد شوروی و جیمی کارتر رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در وین امضا کردند.
بر پایه این قرارداد تعداد موشک‌های راهبردی با چند کلاهک دو کشور به ۱۳۲۰ فروند کاهش یافت و اتحاد شوروی متعهد شد ۲۰۰ فروند از این موشک‌ها را نابود کند. آمریکا نیز قول داد آزمایش موشک‌های کروز با برد بیشتر از ۶۰۰ کیلومتر را متوقف کند. این قرارداد در ادامه قرارداد سالت ۱ بود اما به دلیل مخالفت‌های داخلی در آمریکا و در پی حمله شوروی به افغانستان کنگره ایالات متحده آمریکا از تصویب آن سرباز زد.

مرور تاریخ آمریکا و جهان هر روز در «جهان ما»