مروری بر تاریخ آمریکا و مهمترین رخدادهای بین المللی

📜در روز ۹ اکتبر سال ۱۶۳۵؛ ۳۸۶ سال پیش در چنین روزی، راجر ویلیامز کشیش و روحانی فرقه پیوریتن در مسیحیت که از بنیان‌گذاران مستعمره رود آیلند در آمریکا بود، از ایالت ماساچوست بیرون رانده شد. دلیل این امر مخالفت اهالی ماساچوست با اعتقادات مذهبی و سیاسی او بود. او معتقد به جدایی تفکرات دینی از سیاست بود و درعین‌حال طرف‌دار رابطه خوب با بومیان آمریکا بود . مخالفان او بر این عقیده بودند که هر کشوری باید دین رسمی خود را داشته باشد و دین در تمام ارکان مردم جریان داشته باشد.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۱۸۱۲؛ ۲۰۹ سال پیش در چنین روزی، در جریان جنگ سال ۱۸۱۲ بین انگلستان و آمریکا نیروهای آمریکایی ۲ کشتی بریتانیایی را تصرف کردند این کشتی‌ها شامل اچ ام‌اس دیترویت و اچ ام‌اس کالدونیا بود.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۱۸۲۵؛ ۹۶ سال پیش در چنین روزی، کشتی رستوریشن که اولین کشتی از مهاجران سازماندهی‌شده نروژ به سمت آمریکا بود، در بندر نیویورک پهلو گرفت.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۱۹۳۶؛ ۸۵ سال پیش در چنین روزی سد بولدور که بعدها به نام سد هوور شناسایی شد، شروع به کار کرده و جریان الکتریسیته برای لس‌آنجلس را تأمین کرد.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۱۹۶۷؛ ۵۴ سال پیش در چنین روزی، یک روز پس‌از این‌که ارنستو چه گوارا دستگیر شد به جرم تلاش برای برپایی انقلاب در بولیوی اعدام شد.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۱۹۶۹؛ ۵۲ سال پیش در چنین روزی، در شیکاگو گارد ملی آمریکا برای مقابله با معترضانی که به ادامه‌ی دادگاه شیکاگو ۸ اعتراض داشتند فراخوانده شد.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۱۹۸۶؛ ۳۵ سال پیش در چنین روزی کمپانی تلویزیونی فاکس به‌عنوان چهارمین شبکه تلویزیونی ایالات‌متحده آغاز به کار کرد.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۲۰۰۶؛ ۱۵ سال پیش در چنین روزی، کره شمالی اولین آزمایش هسته‌ای خود را انجام داد.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۲۰۱۲؛ ۹ سال پیش در چنین روزی، طالبان پاکستان تلاش کرد تا ملاله یوسف زی دختر مدرسه‌ای که در جهت حق دختران برای شرکت در مدرسه تلاش می‌کرد را ترور کند.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۲۰۱۶؛ ۵ سال پیش در چنین روزی، ارتش روهینگیا اولین حمله خود به میانمار و منطقه مرزی بنگلادش میانمار را انجام داد.

📜 در روز ۹ اکتبر سال ۲۰۱۹؛ ۲ سال پیش در چنین روزی، ترکیه عملیات تهاجم نظامی خود به منطقه شمال سوریه را آغاز کرد.

مرور تاریخ جهان و آمریکا هر روز در «جهان ما»